top of page
Image by Prateek Katyal

Vertrouwen

Het is boksen met impact, je hoofd komt in contact met je lichaam. 

Elke reactie kan nuttig zijn in een bepaalde crisissituatie, de uitdaging ligt erin om je bewust te worden van je reflexen en deze reacties te vervangen wanneer ze niet dienend (meer) zijn.

Reactie deelnemers fight or flight 2021; "Jezelf verstoppen of anders voordoen bleek al snel geen optie, dit werd direct doorzien. Zo werd ik 3x verzocht opnieuw de ring in te komen, telkens zelfbewuster en meer aanwezig. Wat ik als stevigheid duidde, werd doorprikt als verkramping. Ik had het even lastig (zoals verwacht) om mezelf te bevrijden van … vooral mezelf en mijn belemmerende denken, maar eenmaal ik bezig was, kon ik vertrouwen op wat mijn lijf aanvoelde en deed, een bevrijdend gevoel."

Voor bokscoaching hoef je als coachee geen ervaring te hebben met boksen of andere vechtsporten. Er wordt ook gevraagd of een goede conditie van belang is. Veiligheid is de basis om samen aan de slag te kunnen gaan en de handschoenen aan te trekken.

Tijdens het boksen stem ik af met mijn coachee waar behoefte aan is of een blokkade voelbaar wordt. Mochten er andere wensen of vragen zijn dan kunnen die tijdens het boksen worden ingebracht. De coachee bepaalt zijn of haar eigen tempo. Mocht je eens willen boksen met een groep of als koppel? Dan is dat ook mogelijk. Je komt meer in beweging, raakt bewuster van je lichaam en mogelijke blokkades en vanuit hier zal jij merken dat je opnieuw verbinding krijgt met jouw lijf.

Soorien (16 van 22)_edited.png

Bokscoaching

Bewegen of stilstaan

bewust bewegen en voelen vanuit jouw tempo

Bewegen of stilstaan

Wil jij in beweging komen of wil je liever even stilstaan? 

De meeste coachees zijn al eens bij een therapeut geweest of een psycholoog en missen de kennis over afstand en adoptie. Het hoofd werd aan het werk gezet en het een veilige manier om in het hoofd te blijven. Door de eerste stap te zetten met bokscoaching komt er een beweging.

Het is niet alleen je lichaam in beweging in beweging brengen. Jouw systeem zal mee gaan bewegen. 

Het is 1 op 1 coaching, door ervaring en systemische vormen. Bewust bewegen, patronen zichtbaar maken en zo zijn er tal van thema's en vormen die aanbod gaan komen.

Image.jpeg
4.png

Tijdens en na

Mijn coachees voelen tijdens de sessie waar hun lichaam blokkeert of waar er energie gaat stromen. Ze gaan vanuit hun eigen tempo de blokkade aan of volgende energie.

Er is verlichting, bewustwording, rust en het voelt als een last wat van je schouders valt. 

"Toen ik binnen kwam voelde ik mij zwaar en kon ik niet ontspannen. Ik stond vast genageld op de grond en wou niet bewegen. Tot ik de eerste klap uitdeelde die figuurlijk hard terug kwam. Wat deed er pijn? Soorien wist in een fractie de vinger op de zeer pijn te leggen, zonder dat er woorden bij kwamen. Het enige wat ze deed, was een stap terug."

Boksen als vorm van coaching, zoals beschreven, biedt een unieke en krachtige manier om te werken aan zelfbewustzijn, persoonlijke groei en het doorbreken van belemmerende patronen. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  1. Impactvolle Ervaring: Boksen met impact heeft een intense fysieke en mentale ervaring zijn. Het contact tussen hoofd en lichaam dwingt deelnemers om zich bewust te worden van hun reflexen en reacties.

  2. Bewustwording van reacties: De uitdaging ligt in het bewust worden van je automatische reacties, zoals "fight or flight," en het evalueren of deze reacties nog dienend zijn in bepaalde situaties.

  3. Zelfbewustzijn en zelfvertrouwen: Deelnemers kunnen groeien in zelfbewustzijn en zelfvertrouwen door te leren omgaan met uitdagingen en obstakels, zowel fysiek als mentaal.

  4. Veiligheid en afstemming: Veiligheid staat voorop in bokscoaching, en de coach stemt af op de behoeften en grenzen van de coachee. Het is een collaboratieve aanpak waarbij de coachee het tempo bepaalt.

  5. Verbinding met het lichaam: Boksen kan helpen om meer in contact te komen met het lichaam en mogelijke blokkades. Het bevordert een bewuster lichaamsbewustzijn.

  6. Groepscoaching: Naast individuele coaching is boksen ook mogelijk in groepscoaching. Dit kan bijdragen aan teambuilding en zo leer je van elkaar persoonlijke proces.

In het algemeen kan boksen als coaching een krachtige manier zijn om persoonlijke groei en transformatie te ondersteunen. Het stelt deelnemers in staat om fysieke en mentale uitdagingen aan te gaan en zich bewust te worden van hun reacties, wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en verbeterde verbinding met het lichaam.

bottom of page