Mijn verhaal als geadopteerde en coach

Veerkrachtig. Ervaren. Empathisch. Scherp. Onderzoekend.

Sinds mijn 16de kreeg ik vragen over mijn adoptie en helaas was er toen die tijd niet iemand die mij begreep en kon ondersteunen. Na een zoektocht tussen alle hulpverleners ben ik uitgekomen bij de FIOM en zij hadden een gespreksgroep voor geadopteerden. In die periode heb ik gesproken met een maatschappelijk werkster en bleef ik een leegte voelen. Ik miste iemand die mij oprecht begreep in wat ik voelde en met de vragen die ik had miste ik iemand die wist waarom ik dit dacht, voelde en die zelf deze vragen ook had gehad.. 

Het was een zoektocht, want waar voelde ik mij thuis? Wie begreep mij oprecht en wist wat ik doormaakte? Tussendoor lukte het mij om af en toe met anderen te praten en steun te vinden. Maar hoe kon het toch dat ik de eenzaamheid bleef voelen. De mensen om mij heen vroegen zich af waarom ik adoptie nog geen plek had gegeven. Waarom ben ik mijn adoptieouders niet dankbaar voor het feit dat ik hier nu ben? Iedereen had er wel een mening over en dat maakte mij onzeker. Want wat ik voelde, mocht het nu wel? Is het oké wat ik voelde?

Drie jaar geleden kwam ik in contact met Hilbrand Westra en merkte ik aan mijzelf dat ik iemand zoals hem had gemist in de tijd dat ik het echt nodig had. Iemand die mij begreep en tegelijk ook kon laten inzien wat adoptie voor mij eigenlijk betekende. Dat de gevoelens die ik had oké waren en dat mijn eigen gedachten en gevoelens juist zijn. De woorden: "Ik ben klaar met mijn adoptie en het is afgerond", waren binnen een paar minuten ineens weg. Je kan nooit klaar zijn met je adoptie. Dit afronden heeft geen meerwaarde, want adoptie blijft je hele leven lang. Met de woorden die ik eerst zei zeg ik eigenlijk dat ik niet meer zou bestaan. 

Het roer ging op! Mijn werk zei ik op en ik ging voor het gene wat mij hart heeft. Het verbinden van mensen met elkaar en met zichzelf. De liefde weer vinden in jezelf en samen met elkaar kunnen leven met twee verschillende culturen. Ik ging mij verdiepen in mijn eigen adoptie en ik kreeg liefde terug die ik nooit eerder had ervaren. Nu ik al een aantal jaren bezig ben ontwikkel ik mij elk jaar weer opnieuw. Krijg ik meer ervaring en zie ik waar mijn eigen krachten ligt. 

 

Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie, identiteitsvragen en een burn-out. Sinds 2018 ondersteun ik geadopteerden in de regio van Zwolle e.o. En sinds 2019 ben ik op verschillende momenten in Groningen te vinden. Mijn specialiteit is adoptie en het coachen van geadopteerden en hun naasten. Dat kan een partner zijn, adoptieouders of vrienden. 

De essentie van mijn coaching bestaat uit drie belangrijke aspecten vanuit de Oosterse filosofie. Ik werk o.a. vanuit het Kintsugi en Ikigai. Deze twee technieken heb ik verweven in de coaching en de opdrachten die ik op maat maak voor de coachen. 

Bij ALFA OMNIA heb ik de cursus fundamenten van afstand & adoptie afgerond. Onderleiding van opleider, trainer en coach Hilbrand Westra. Diverse onderwerpen en methodieken worden hier besproken bijv: systemisch werk, opstellingen, verlies, trauma en rouw. ​ Ik blijf mijzelf ontwikkelen in de vragen en veranderingen op het gebied van adoptie en coaching. Dankzij de nieuwe ervaringen en feedback van mijn mede coach-collega's blijf ik groeien in mijn deskundigheid en als coach.

Voor mij als coach vind ik het belangrijk dat ik goed ben opgeleid om andere geadopteerden te helpen. Om mijzelf in het veld te onderscheiden probeer ik mijzelf elke keer weer uit te dagen en opzoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen.

 
 

Wat maakt Soorien bijzonder?

Door de diverse ervaringen en opleidingen is Soorien zo bijzonder. Haar achtergrond in de commerciële branche en maatschappelijke omgeving heeft haar de mogelijkheid gegeven om ervaring op te doen en zichzelf te ontwikkelen. Verschillende activiteiten en projecten komen regelmatig langs waar zij zich inzet voor een teambuilding, persoonlijke ontwikkeling en verbinding maken.

scroll

20200601 | SystemischBenaderd_WOORDMERK_

Systemisch Benaderd

2020 - heden

Opleiding om systemisch te kijken en te werken, zowel online als offline. 

Co-Trainer voor online groei programma systemisch benaderd.

Member AFC

Member Adoption Foster Coach

AFC Nederland

Hilbrand is grondlegger van adoptiecoaching in Nederland. Hij voert sinds 2009 o.a. een succesvolle praktijk als adoptiecoach.com Hilbrand studeerde naast Personeel & Arbeid en Arbeidsociologie, ook Contextuele Therapie, InterCultureel Systemisch Werk en Opstellingen. Hij is daarnaast expert op het gebied van Systemisch Traumawerk en doceert op dit terrein in binnen-en buitenland.

In 2015 is Hilbrand Koninklijk onderscheiden als Ridder in der Orde van Oranje Nassau voor zijn werk in het adoptieveld.

 

Samen met Hilbrand Westra, Kim Draijer, Aurelié Lever en Bina de Boer hebben wij het Adoption Foster Coaching opgericht in 2019.

  • Black Spotify Icon
  • iTunes - zwarte cirkel

©2020 Soo Bijzonder | KVK 71333584