©2020 door Soo Bijzonder.

Mijn verhaal als geadopteerde en coach

Ervaren. Empathisch.

Ik ben een ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie. Zelf noem ik dit een adoptiespecialist. Sinds 2018 ondersteun ik geadopteerden in de regio van Zwolle e.o in het bereiken van zowel hun professionele als persoonlijke doelen.

De essentie van mijn werk bestaat uit het faciliteren van zelfgroei door middel van het helpen identificeren van de belangrijkste uitdagingen en tegenslagen in je leven. Ik ben gespecialiseerd in het samenstellen van gepersonaliseerde plannen en voorzie daarbij hulpmiddelen die je verder helpen en jou begeleiden in het bereiken van je gewenste doelen.

Bij ALFA OMNIA heb ik de cursus fundamenten van afstand & adoptie afgerond. Onderleiding van opleider, trainer en coach Hilbrand Westra. Diverse onderwerpen en methodieken worden hier besproken bijv: systemisch werk, opstellingen, verlies, trauma en rouw. 

Dit jaar zal ik deelnemen aan het tweede jaar van de adoptiecoach opleiding onderleiding van bovenstaande leermeester Hilbrand Westra.  

Ik blijf mijzelf ontwikkelen in de vragen en veranderingen op het gebied van adoptie en coaching. Dankzij de nieuwe ervaringen en feedback van mijn mede coach-collega's blijf ik groeien in mijn deskundigheid en als coach.

Voor mij als adoptiecoach vind ik het belangrijk dat ik goed ben opgeleid om andere geadopteerden te helpen. Om mijzelf in het veld te onderscheiden probeer ik mijzelf elke keer weer uit te dagen en opzoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen.

 
Member AFC

Member Adoption Foster Coach

AFC Nederland

Hilbrand is grondlegger van adoptiecoaching in Nederland. Hij voert sinds 2009 o.a. een succesvolle praktijk als adoptiecoach.com 

Hilbrand studeerde naast Personeel & Arbeid en Arbeidsociologie, ook Contextuele Therapie, InterCultureel Systemisch Werk en Opstellingen. Hij is daarnaast expert op het gebied van Systemisch Traumawerk en doceert op dit terrein in binnen-en buitenland.

In 2015 is Hilbrand Koninklijk onderscheiden als Ridder in der Orde van Oranje Nassau voor zijn werk in het adoptieveld.


Samen met Hilbrand Westra, Aurelié Lever en Bina de Boer heb ik het AFC opgericht in 2019.