Soorien

Sinds 2018 ondersteun ik geadopteerden in de regio van Zwolle e.o om bewust te worden van het proces waar zij momenteel in groeien en bewegen.

 

In 2018 gooide ik het roer om en begon Soo Bijzonder. Mijn onderneming staat voor het verbinden van mensen met zichzelf, de zelfliefde vergroten en leven met twee (of meerdere) verschillende culturen. Tevens ondersteun ik coachees bij het bewust maken én doorbreken van de patronen waarin ze verstrikt zitten.

In 2019 heb ik een eigen coachmethode geschreven. De NuKi methode. Het is een nieuwe vorm van coaching wat bestaat uit drie Oosterse wijsheden. Het bestaat uit de Koreaanse Nunchi, de Japanse Ikigai en Kintsugi. Mijn eigen roots, cultuur en persoonlijkheid zitten hierin verweven. Dit maakt mijn coaching uniek, scherp, verbindend en veerkrachtig.

Opleider, trainer en coach Hilbrand Westra heeft mij opgeleid tot AFC coach. Diverse onderwerpen en methodieken werden hier besproken bijv: systemisch werk, opstellingen, verlies, trauma en rouw. 

Afgelopen januari 2022 behoorde ik tot de eerste lichting geadopteerden wereldwijd, bestaande uit 9 deelnemende AFC coaches, die de module systemisch werk voor het domein afstand en adoptie hebben afgerond. De Adoptee & Foster Care (AFC) heeft in samenwerking met de School Systemische Bewustzijn hiermee een bijzonder gespecialiseerde module afgeleverd.​

​​

Voor mij als adoptiecoach vind ik het belangrijk dat ik goed ben opgeleid om andere geadopteerden te ondersteunen. Om mijzelf in het veld te onderscheiden probeer ik mijzelf elke keer weer uit te dagen en opzoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen.

WhatsApp Image 2022-11-03 at 12.49.20
20200617 _ hireath
IMG_5967_edited
WhatsApp Image 2022-09-02 at 13.16.15

AFC Coach

Als AFC Coach sta je open voor je eigen proces van bewustwording. Want als mede geadopteerde delen we dezelfde pijn en weten we hoe het is om van troebel water weer helder water te maken. Het is een weg en een verantwoordelijkheid die iedereen kan dragen. Te blijven staan en de confrontatie met jezelf, je adoptie, afstand en autonomie aan te gaan vraagt om moed, kracht en openheid van jezelf. 

AFC is er om jou hierbij te ondersteunen. Als een gids, een spiegel en soms om jou dat extra duwtje te geven dat je nodig hebt om door te gaan.

Wij coachen je met een goed gevulde rugzak. Onze bagage komt onder andere vanuit ervaringskennis en is gebaseerd op onderzoek naar adoptie en traumawerk. Daarnaast werken we en blijven we werken aan ons eigen proces. We streven ernaar begeleiders te zijn die goed in verbinding staan met hun eigen lichaam en proces, door regelmatig de confrontatie met onszelf aan te blijven gaan. We vullen elkaar hierbij aan door onze verschillende persoonlijke thema's, kennis en kwaliteiten. Ons gezamenlijke doel is andere geadopteerden en fostered weerbaarder en mentaal bewuster  te maken, sterker in het leven te leren staan en de kern in zichzelf te leren kennen en te omarmen. Op deze manier leveren we ondersteuning op maat. Hierin staat Veiligheid, Vertrouwen en Verbinding voorop.

(tekst is van AFC Nedeland)