Zoeken
  • Soorien Zeldenrust

Podcast Adoptie | 3FM Tussenuur

Wil je het terug luisteren? Dat kan via deze link: https://soundcloud.com/tussenuur/afl-41-pleur-op-met-die-adoptieboekjes-en-focus-je-op-het-kind of via iTunes.


DINSDAG 17 SEPTEMBER 2019 - 16:31 UUR

Er zijn veel mooie én minder mooie verhalen over adoptie. Maar wat zijn de verhalen van de mensen die zélf zijn geadopteerd? In de nieuwe Tussenuur-podcast praat 3FM-dj Luc Sarneel met drie gasten die geadopteerd zijn over de positieve en negatieve kanten van de wereld van adoptie.

"Ach adoptie, dat is is toch iets prachtigs moois?" begint 3FM-dj Luc de podcast. Maar is dat wel zo? Hij praat erover met drie gasten die geadopteerd zijn: Sanne van Rossen (geadopteerd uit Sri-Lanka) schreef het boek Het Verdriet van Sri-Lanka, Kevin van Lanen (geadopteerd uit Roemenië) legde zijn wederontmoeting met zijn biologische familie vast op zijn Youtube-kanaal en Soorien Zeldenrust (geadopteerd uit Zuid-Korea) is adoptie-coach, en heeft haar eigen bedrijf: Soo Bijzonder. Samen duiken ze dieper in de positieve en negatieve kanten van adoptie.

HET KIND STAAT VOOROP

Soorien verklaart de daling van het aantal geadopteerde kinderen: "Bij sommige adoptie-gevallen is er sprake van kinderhandel en soms worden ouders voorgelogen met de belofte dat ze hun kind weer gaan zien." Door deze negatieve berichtgeving over adoptie, zien we een daling in het aantal aanvragen. Verder vindt Soorien het belangrijk dat het kind voorop staat. "Adoptie-ouders moeten zichzelf op de achtergrond kunnen zetten."

Kevin hoort vaak verhalen van adoptie-ouders die veel te veel tijd hebben om theoretische boekjes door te lezen, over hoe je met een geadopteerd kind om moet gaan. "Pleur op met die adoptieboekjes en focus je op het kind zoals ieder ander ouder dat zou doen!"


ADOPTIE IS GEEN ROZE WOLK

Sanne geeft aan dat ze veel veerkracht heeft gekregen van haar adoptie-ouders. Uiteindelijk is ze haar biologische moeder gaan opzoeken en een boek gaan schrijven over haar trauma en om bewustwording te creëren. Ook wilde ze de roze wolk doorbreken die om adoptie heen hangt. In haar tweede boek schrijft Sanne juist meer vanuit haar kracht en hart. "Hoe kunnen we als geadopteerden minder vanuit het slachtoffer perspectief kijken en meer vanuit onze kracht?"

Tekst en foto: Rosa Meijer | 3FM KX#adoptie #accepteren #werkelijkheid

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

POSTPARTUM