• Do & Soo Zeldenrust

L’enfer - Stromae

‘J'ai parfois eu des pensées suicidaires, et j'en suis peu fier.

On croit parfois que c'est la seule manière de les faire taire.

Ces pensées qui me font vivre un enfer

Ces pensées qui me font vivre un enfer’


NL vertaling: ‘𝙄𝙠 𝙝𝙚𝙗 𝙬𝙚𝙡𝙚𝙚𝙣𝙨 𝙯𝙚𝙡𝙛𝙢𝙤𝙤𝙧𝙙𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙝𝙖𝙙, 𝙚𝙣 𝙙𝙖𝙖𝙧 𝙗𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙩𝙧𝙤𝙩𝙨 𝙤𝙥. 𝙒𝙚 𝙙𝙚𝙣𝙠𝙚𝙣 𝙨𝙤𝙢𝙨 𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙖𝙩 𝙙𝙚 𝙚𝙣𝙞𝙜𝙚 𝙢𝙖𝙣𝙞𝙚𝙧 𝙞𝙨 𝙤𝙢 𝙯𝙚 𝙩𝙚 𝙡𝙖𝙩𝙚𝙣 𝙯𝙬𝙞𝙟𝙜𝙚𝙣 𝘿𝙖𝙣𝙠𝙯𝙞𝙟 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙨 𝙡𝙚𝙚𝙛 𝙞𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙡 𝘿𝙖𝙣𝙠𝙯𝙞𝙟 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙨 𝙡𝙚𝙚𝙛 𝙞𝙠 𝙚𝙚𝙣 𝙝𝙚𝙡’


Hard en zacht tegelijk. Er wordt iets in mij geraakt. Ik herken een aantal woorden en mijn lichaam reageert. Kippenvel over mijn lijf en een beweging. Nogmaals luister ik het nummer. Dit keer met koptelefoon op en in rust. Wat maakt het dat dit mij raakt? Ik google toch even de tekst en het verhaal er achter.


Het is de herkenning. Deze gedachten ken ik. Die donkere kant waar je niet wilt zijn. Het overheerst je leven. Je zijn. Hoe je doet. Welke beweging je maakt. Ik raakte steeds dieper en dieper in het drijfzand. Maar HOE! Hoe kom ik hier uit? Voor mij voelde het ook als de enige manier. Niet meer hoeven voelen, vechten of elke keer weer opnieuw te beginnen. Ik schaamde mij ook voor deze gedachten. Durfde ze niet te delen met de mensen die mij dierbaar waren. Ik wou weg. Verdwijnen. Gewoon ineens weg.


En wat mij opvalt aan het nummer zijn de woorden; gedachten, gedachtes, nagedacht enz.


Dat het hoofd zoveel impact heeft op dit onderwerp. Mijn hoofd maakte overuren. Het analyseerde zichzelf kapot en het ging maar door. Waarom? Het hoofd gaf controle. Tenminste, ik dacht dat mijn hoofd mij grip gaf.


Wat zou er gebeuren als wij meer naar ons lijf zouden gaan luisteren. Of überhaupt eens stil gaan staan bij het lichaam. Wat maakt het dat wij onszelf “onthoofden” van het lichaam? En dat doet mij denken (; aan de woorden van Charlie Caplin:


‘𝙏𝙤𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙫𝙖𝙣 𝙢𝙚𝙯𝙚𝙡𝙛 𝙗𝙚𝙜𝙤𝙣 𝙩𝙚 𝙝𝙤𝙪𝙙𝙚𝙣 𝙯𝙖𝙜 𝙞𝙠 𝙞𝙣 𝙙𝙖𝙩 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙘𝙝𝙩𝙚𝙣 𝙢𝙚𝙩 𝙢𝙚 𝙖𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙝𝙖𝙖𝙡 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙜𝙖𝙖𝙣 𝙚𝙣 𝙢𝙚 𝙚𝙚𝙣 𝙣𝙖𝙖𝙧 𝙜𝙚𝙫𝙤𝙚𝙡 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙜𝙚𝙫𝙚𝙣. 𝙈𝙖𝙖𝙧 𝙩𝙤𝙚𝙣 𝙞𝙠 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙝𝙖𝙧𝙩 𝙡𝙞𝙚𝙩 𝙨𝙥𝙧𝙚𝙠𝙚𝙣, 𝙬𝙚𝙧𝙙 𝙢𝙞𝙟𝙣 𝙢𝙞𝙣𝙙 𝙚𝙚𝙣 𝙬𝙖𝙖𝙧𝙙𝙚𝙫𝙤𝙡𝙡𝙚 𝙗𝙤𝙣𝙙𝙜𝙚𝙣𝙤𝙤𝙩. 𝙉𝙪 𝙣𝙤𝙚𝙢 𝙞𝙠 𝙙𝙚𝙯𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙗𝙞𝙣𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙚 𝙬𝙞𝙟𝙨𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙫𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙝𝙖𝙧𝙩’


Laten we meer voelen met ons hart en de beweging die vrijkomt in ons lichaam toelaten om ons zelf te omarmen.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven