top of page
Image by Abbie Bernet
SB22.Me3.jpeg

Soorien Zeldenrust

Systemisch AFC coach, creatief ondernemer en inspirator

Telefoonnummer

+31 6 20 359 393

Email

Hoofdlocatie

Zwolle e.o. 

Gegevens Soo Bijzonder

KVK | 71333584

BTW ID | NL002307646B26

Rekeningnummer | NL35 KNAB 0601 5683 46

Hallo

Soo Bijzonder is Soorien;

Authentiek. Verbindend. Veerkrachtig. Scherp. Onderzoekend.

Soo Bijzonder staat voor het verbinden van mensen met zichzelf, de zelfliefde vergroten en leven met twee (of meerdere) culturen. Tevens ondersteunt Soorien coachees bij het bewust maken én doorbreken van de patronen waarin ze verstrikt zitten.​ In 2019 heeft zij een eigen coachmethode geschreven. De NuKi methode bestaat uit drie vormen van coaching wat bestaat uit Oosterse wijsheden. De Koreaanse Nunchi, de Japanse Ikigai en Kintsugi. Haar roots, cultuur en persoonlijkheid zijn hierin verweven. Dit maakt haar coaching uniek, scherp, verbindend en veerkrachtig.​

 

Door opleider, trainer en coach Hilbrand Westra, ben zij opgeleid tot AFC coach. De kwaliteit die Hilbrand destijds heeft neergezet als AFC en vooral als AFC coach en trainer is van belang. De meerwaarde om een coach of trainer te hebben die niet alleen uit eigen ervaring spreekt maar ook door kennis en inzicht met diverse handvatten kan aanbieden. De diverse methodieken heeft Soorien eigen gemaakt en zal zij inzetten bij haar trainingen en coaching bijv: systemisch werk, opstellingen,boksen en dans.

​In 2022 behoorde Soorien tot de eerste lichting geadopteerden wereldwijd, bestaande uit negen deelnemende AFC coaches, die de module systemisch werk voor het domein afstand en adoptie hebben afgerond. De Adoptee & Foster Care (AFC) heeft in samenwerking met de School Systemische Bewustzijn hiermee een bijzonder gespecialiseerde module afgeleverd.​​

 

Naast haar werk als coach, denkt zij graag met anderen mee om hun dromen of wensen te verwezenlijken. Het begint vaak met; "Laten we eens koffie drinken". Soorien heeft een creatieve brein dat mogelijkheden ziet om de woorden om te zetten tot een plan. Het kan van alles zijn. Van een boek, theaterstuk, een activiteit of welke vorm er ook maar mogelijk is. Het liefste gaat zij gelijk aan de slag en zoek zij uit welke mogelijkheden er zijn.

 

Met DoSoo Connects werkt zij samen met Dong Mi om deze creatieve uitdagingen om te zetten. Samen hebben zij al met veel plezier aan bijzondere projecten mogen samenwerken en dit is sinds 2023 professioneel voortgezet met DoSoo Connects. Hierbij bundelen zij hun krachten om anderen het beste uit zichzelf te laten halen. Zij geven andere creatievelingen een zetje met de Brainbooster sessies wanneer ze vastlopen in hun proces. Dus heb jij een droom, een ambitie of een geweldig idee?

 

Let's Connect!

Studie

Januari 2020 - Juni 2020
 

Systemic Perpective | Systemisch Benaderd 

Systemisch Benaderd geeft praktische tools voor organisatievraagstukken en onderwerpen zoals: Patronen die niet doorbroken worden waardoor een duurzame oplossing uit blijft; Complexe speelvelden met verschillende belangen waardoor een duidelijke oplossingsrichting belemmerd wordt; Logische oplossingen die in de praktijk niet het gewenste effect blijken te hebben; Moeite om ruimte te krijgen in een bepaald dilemma met frustratie als gevolg.

April 2018 - Januari 2022

AFC Coach | Alfa Omnia Essentail Dynamics

AFC Coach Advanced, Systemisch AFC Coach

Bewust van de complexiteit van het domein afstand en adoptie en pleegzorg. Herkent de complexiteit van de (f)actoren in het A3 proces en relationele vraagstukken. 

Activiteiten en verenigingen: Activiteiten begeleiden bij AFC Nederland​

 • De AFC Coach is zich bewust van de complexiteit van het domein afstand en adoptie en pleegzorg.

 • Heeft inzicht verkregen en leren omgaan met functionele kwetsbaarheid en professionele nabijheid en gepaste distantie.

 • (H)erkent de complexiteit van de (f)actoren in het A3 proces, en relationele vraagstukken aangaande het AFC terrein.

 • Kan de eigen dynamische interacties onderscheiden t.o.v. de cliënt en zijn/haar ontwikkelingsvraagstukken.

 • Is in staat om functionele en emotionele verhoudingen te onderscheiden en deze constructief toe te passen.

 • De inhoud van de leergang is te vergelijken met handelingsvaardigheden op HBO niveau.

Maart 2023 - September 2023
 

Master Course Systemic Movements | Hilbrand Westra & Feadan McCall

September 2021 - Januari 2022
POST-HBO Professioneel ondersteunen na afstand en adoptie | HAN

Coaching te bieden aan afstandsmoeders en geadopteerden;

 • Vanuit kennis over de (geschiedenis van) processen van afstand en adoptie daaraan gerelateerde vragen te herkennen;

 • Te werken vanuit het narratief van een afstandsmoeder en/of geadopteerde;

 • Kennis over te dragen en verbreden over afstand en adoptie in jouw werkpraktijk;

 • Passend te verwijzen en samenwerken met gespecialiseerd professionals op het gebied van afstand en adoptie.

De vragen die hierbij naar voren komen worden vaak gekenmerkt door identiteitsvraagstukken, zoeken naar eigenheid en bespreken van taboes en omgaan met verlies. Door te leren wat het verhaal van afstandsmoeders en geadopteerden betekent in hun levensvraagstukken, identiteit en relaties en professioneel te leren coachen en begeleiden verrijk je je handelen en verdiep je je kennis.

Het is een systemische studie van emotionele carrosserie en dans. Je eigen danstaal ontdekken en/of verdiepen. Die wil kijken met een vergrootglas naar de systemische patronen die ermee verband houden. Voor mensen die willen onderzoeken wat hun 'blokkeert' door beweging.

 

Ons fysieke bewustzijn en bewegingskwaliteit met de aarde om eigen bewegingspatronen te ontdekken met deze patronen breken / spelen, ruimte maken voor autonomie en creativiteit. 

Over Soorien

14100369_10153913912707852_2147212061624950112_n.jpg
"Soorien is een doener. Vol vaart erin en zonder schroom om lastige kwesties het hoofd te bieden. Ze is een autodidact, ze leert terwijl ze werkt en visa versa. Dat maakt haar betrokken en gericht om to the point te komen. Je moet niet bij haar zijn voor wissewasjes. Tegelijkertijd heeft ze een diep hart dat veel gedragen heeft en veel kan dragen. Daarom begrijpt ze veel en kan ze snel doorzien waar de ander tegen aanloopt. Ik zou zeggen, wie durft die wint en wie waagt wordt door haar behaagd."

H. Westra | Sr. Coach & Trainer bij Alfa Omnia &

School Systemisch Bewustzijn

Let's Get
Social

 • Instagram
 • LinkedIn
SB22.Over.png
bottom of page