top of page
Image by Abbie Bernet
SB22.Me3.jpeg

Soorien Zeldenrust

AFC coach, creatief ondernemer en inspirator

Email

Hoofdlocatie

Zwolle e.o. 

Hallo

Soorien;

Authentiek. Verbindend. Veerkrachtig. Scherp. Onderzoekend.

Soorien een zeer veelzijdige professional met een sterke focus op persoonlijke groei, culturele verbinding en creativiteit. Hier zijn enkele opmerkelijke aspecten van haar achtergrond en werk:

 • Coaching: Soorien richt zich op het verbinden van mensen met zichzelf en het vergroten van zelfliefde. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor geadopteerden en volwassen uit de pleegzorg, die te maken hebben met identiteitskwesties en emotionele uitdagingen. 

 • Unieke coachmethode (NuKi): Soorien heeft haar eigen coachmethode ontwikkeld, de NuKi methode, die gebaseerd is op Oosterse wijsheden zoals Koreaanse Nunchi, Japanse Ikigai en Kintsugi. Dit geeft haar coaching een unieke en eigen benadering.

 • Samenwerking met AFC en Hilbrand Westra: Haar opleiding tot AFC coach en de samenwerking met Hilbrand Westra bieden haar een stevige basis in systemisch werk en andere coachingmethoden, wat van groot belang is bij het ondersteunen van geadopteerden.

 • Betrokkenheid bij systemisch werk voor afstand en adoptie: Soorien heeft deelgenomen aan een gespecialiseerde module systemisch werk voor het domein van afstand en adoptie, waardoor ze specifieke expertise heeft opgebouwd in dit gebied. Dit werd in samenwerking met de School van Systemisch Bewustzijn en Adoptee & Foster Care Nederland gegeven door Hilbrand Westra. 

 • Creatieve Benadering: Haar creatieve denkwijze en betrokkenheid bij projecten en initiatieven tonen haar vermogen om buiten de gebaande paden te denken en mogelijkheden te zien om dromen en ideeën tot leven te brengen.

 • Samenwerking met DoSoo Connects: De samenwerking met DoSoo Connects, waarbij ze hun krachten bundelt om anderen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities, benadrukt haar inzet om anderen te helpen groeien en hun doelen te bereiken.

Soorien is een inspirerende professional die zich inzet voor persoonlijke groei, culturele verbinding en creatieve uitdagingen. Haar unieke coachingsbenadering, culturele achtergrond en betrokkenheid bij geadopteerden maken haar werk bijzonder waardevol voor de gemeenschap.

Studie

Januari 2020 - Juni 2020
 

Systemic Perpective | Systemisch Benaderd 

Systemisch Benaderd geeft praktische tools voor organisatievraagstukken en onderwerpen zoals: Patronen die niet doorbroken worden waardoor een duurzame oplossing uit blijft; Complexe speelvelden met verschillende belangen waardoor een duidelijke oplossingsrichting belemmerd wordt; Logische oplossingen die in de praktijk niet het gewenste effect blijken te hebben; Moeite om ruimte te krijgen in een bepaald dilemma met frustratie als gevolg.

April 2018 - Januari 2022

AFC Coach | Alfa Omnia Essentail Dynamics

AFC Coach Advanced, Systemisch AFC Coach

Bewust van de complexiteit van het domein afstand en adoptie en pleegzorg. Herkent de complexiteit van de (f)actoren in het A3 proces en relationele vraagstukken. 

Activiteiten en verenigingen: Activiteiten begeleiden bij AFC Nederland​

 • De AFC Coach is zich bewust van de complexiteit van het domein afstand en adoptie en pleegzorg.

 • Heeft inzicht verkregen en leren omgaan met functionele kwetsbaarheid en professionele nabijheid en gepaste distantie.

 • (H)erkent de complexiteit van de (f)actoren in het A3 proces, en relationele vraagstukken aangaande het AFC terrein.

 • Kan de eigen dynamische interacties onderscheiden t.o.v. de cliënt en zijn/haar ontwikkelingsvraagstukken.

 • Is in staat om functionele en emotionele verhoudingen te onderscheiden en deze constructief toe te passen.

 • De inhoud van de leergang is te vergelijken met handelingsvaardigheden op HBO niveau.

Maart 2023 - September 2023
 

Master Course Systemic Movements | Hilbrand Westra & Feadan McCall

September 2021 - Januari 2022
POST-HBO Professioneel ondersteunen na afstand en adoptie | HAN

Coaching te bieden aan afstandsmoeders en geadopteerden;

 • Vanuit kennis over de (geschiedenis van) processen van afstand en adoptie daaraan gerelateerde vragen te herkennen;

 • Te werken vanuit het narratief van een afstandsmoeder en/of geadopteerde;

 • Kennis over te dragen en verbreden over afstand en adoptie in jouw werkpraktijk;

 • Passend te verwijzen en samenwerken met gespecialiseerd professionals op het gebied van afstand en adoptie.

De vragen die hierbij naar voren komen worden vaak gekenmerkt door identiteitsvraagstukken, zoeken naar eigenheid en bespreken van taboes en omgaan met verlies. Door te leren wat het verhaal van afstandsmoeders en geadopteerden betekent in hun levensvraagstukken, identiteit en relaties en professioneel te leren coachen en begeleiden verrijk je je handelen en verdiep je je kennis.

Het is een systemische studie van emotionele carrosserie en dans. Je eigen danstaal ontdekken en/of verdiepen. Die wil kijken met een vergrootglas naar de systemische patronen die ermee verband houden. Voor mensen die willen onderzoeken wat hun 'blokkeert' door beweging.

 

Ons fysieke bewustzijn en bewegingskwaliteit met de aarde om eigen bewegingspatronen te ontdekken met deze patronen breken / spelen, ruimte maken voor autonomie en creativiteit. 

Over Soorien

14100369_10153913912707852_2147212061624950112_n.jpg
"Soorien is een doener. Vol vaart erin en zonder schroom om lastige kwesties het hoofd te bieden. Ze is een autodidact, ze leert terwijl ze werkt en visa versa. Dat maakt haar betrokken en gericht om to the point te komen. Je moet niet bij haar zijn voor wissewasjes. Tegelijkertijd heeft ze een diep hart dat veel gedragen heeft en veel kan dragen. Daarom begrijpt ze veel en kan ze snel doorzien waar de ander tegen aanloopt. Ik zou zeggen, wie durft die wint en wie waagt wordt door haar behaagd."

H. Westra | Sr. Coach & Trainer bij Alfa Omnia &

School Systemisch Bewustzijn

bottom of page