김수연 Soorien
Verbindend. Veerkrachtig. Authentiek. Scherp. Onderzoekend.

Door opleider, trainer en coach Hilbrand Westra, ben ik opleid tot AFC coach. Diverse onderwerpen en methodieken worden hier besproken bijv: systemisch werk, opstellingen, verlies, trauma en rouw. 

In 2022 behoorde ik tot de eerste lichting geadopteerden wereldwijd, bestaande uit negen deelnemende AFC coaches, die de module systemisch werk voor het domein afstand en adoptie hebben afgerond. De Adoptee & Foster Care (AFC) heeft in samenwerking met de School Systemische Bewustzijn hiermee een bijzonder gespecialiseerde module afgeleverd.

​​

Dankzij de nieuwe ervaringen en feedback van mijn mede coach-collega's en coachees blijf ik groeien in mijn deskundigheid en als coach.

​​

Voor mij als adoptiecoach vind ik het belangrijk dat ik goed ben opgeleid om andere geadopteerden te ondersteunen. Om mijzelf in het veld te onderscheiden probeer ik mijzelf elke keer weer uit te dagen en opzoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen. 

Coaching

Taste of Chaos

Bokscoaching

Het is boksen met impact, je hoofd komt in contact met je lichaam. 

Elke reactie kan nuttig zijn in een bepaalde crisissituatie, de uitdaging ligt erin om je bewust te worden van je reflexen en deze reacties te vervangen wanneer ze niet dienend (meer) zijn.

Reactie deelnemers fight or flight 2021; "Jezelf verstoppen of anders voordoen bleek al snel geen optie, dit werd direct doorzien. Zo werd ik 3x verzocht opnieuw de ring in te komen, telkens zelfbewuster en meer aanwezig. Wat ik als stevigheid duidde, werd doorprikt als verkramping. Ik had het even lastig (zoals verwacht) om mezelf te bevrijden van … vooral mezelf en mijn belemmerende denken, maar eenmaal ik bezig was, kon ik vertrouwen op wat mijn lijf aanvoelde en deed, een bevrijdend gevoel."

Recensies

kennis, boksen en doorbreken

Je kunt merken dat Soorien veel kennis heeft van adoptie, en dat ze ook veel kennis heeft over de manier waarop adoptie-ervaringen doorwerken in je lichaam en tot uiting kunnen komen.

Verder heb ik geleerd hoe ik kan leren nóg beter naar mijn lichaam te luisteren. 

Blij dat ik het traject ben aangegaan met Soorien. En zoals Soorien ook meegeeft; erg fijn dat je het niet allemaal meer alleen hoeft te doen. Voor de toekomst geeft dat een gerust gevoel.

Manouk

Soorien kan goed verbanden leggen met het onderwerp afstand en adoptie, ze laat je denken en even in je hoofd zitten, maar haalt je er daarna ook weer uit om je gevoel aan te zetten. Ze laat de cliënt zelf de keuze maken om bodywork/ boksen te doen. Zij zag zelf al in dat dit een goede kans is maar laat de cliënt zelf beslissen en gaat het niet forceren.

Sangeeta

Één van de fijnste dingen van de coaching is dat jij je verhaal kwijt kan. Dat je er door middel van opdrachten, werkt aan jezelf. 
Daarnaast hoeft jij je niet te verantwoorden of uit te leggen wat je voelt wat betreft adoptie, want Soorien begrijpt dat omdat ze zelf ook geadopteerd is. 

Wat ik zelf fijn vind, is dat je meer inzicht krijgt wat adoptie inhoudt en hoe dat jou gevormd heeft als persoon en waarom je tegen bepaalde dingen aanloopt. Je leert op jouw eigen gedachten, gevoelens en patronen reflecteren en te doorbreken. 

Nikki

NIEUWS

vanaf 1 november

Soo Bijzonder gaat een deel onderbrengen bij AFC Nederland. Alle adoptie gerelateerde vragen en vragen vanuit de pleegzorg, gaan via het AFC.

  • LinkedIn
  • Instagram
AFC22.Logo.png

Telefoonnummer

+316 203 59 393

Connect

  • Instagram
  • LinkedIn

E-mail